Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson investerar stort i fabriken i Texas

Så sent som för fyra år sedan startade Ericsson upp produktionen vid sig högautomatiserade fabrik i Lewisville, Texas. Nu siktar det svenska bolaget på att utöka fabriken med en investering på en halv miljard kronor.

Ericsson investerade 100 miljoner dollar, ungefär en miljard svenska kronor, för att dra igång verksamheten 2020, och nu slänger man på ytterligare 50 miljoner dollar, eller en halv miljard svenska kronor för att utöka fabriken som går under namnet USA 5G Smart Factory.

Den 28 000 kvadratmeter stora fabriken i Lewisville sysselsätter idag 500 personer och producerar basstationer, mer precist handlar det om modellen Street Macro, en millimetervågs-variant och en nyckelprodukt för just den amerikanska marknaden.

Den nya investeringen syftar enligt Ericsson till att påskynda den lokala produktionen för att möta efterfrågan på 5G-infrastruktur tillverkad i USA, i enlighet med Build America Buy America Act (BABAA).

Expansionen gör det möjligt för Ericsson att leverera befintliga och nya radio- och basbandsprodukter (RAN Compute) till amerikanska kunder – inklusive Open RAN-förberedda produkter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2