Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nvidia
Analys |

Nvidias rapport ger lyft åt chipsektorn

När den haussade amerikanska chipjätten Nvidia under onsdagskvällen rapporterade för sitt senaste kvartal slog man återigen marknadens förväntningar med råge.

Nvidia hade en omsättning på 26,04 miljarder dollar under första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det var betydligt bättre än marknadens förväntningar och en ökning med 262 procent jämfört med samma period förra året. 

Omsättningen som är relaterad till datacenters ökade med mer än 400 procent jämfört med fjolåret, skriver nyhetskanalen CNBC. 

Rapporten är en signal om att det ännu inte finns några tecken på någon inbromsning av AI-boomen, utan att Nvidia tvärtom visar att de som lägger miljarder dollar på deras chip också kan tjäna pengar med hjälp av AI, skriver CNBC.  

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg innebar rapporten också att flera andra chipbolag gick uppåt på de asiatiska börserna på torsdagsmorgonen, inte minst de som är leverantörer åt Nvidia. 

TSMC steg 1,3 procent i Taiwan till ny rekordnivå, och i Seoul handlades SK Hynix upp 2,4 procent till den högsta kursen sedan år 2000 som en reaktion på rapporten, enligt Bloomberg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1