Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nvidia
Analys |

Nvidia tvingas sänka priserna i Kina

Som en följd av allt hårdare konkurrens från Huawei har Nvidia tvingats sänka priserna på sina mest avancerade AI-chip på den kinesiska marknaden.

Chipjätten Nvidia har kommit att dominera den globala marknaden för AI-chip, men i Kina har de fått en tuff start för de avancerade chip de utvecklat specifikt för den kinesiska marknaden. Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att bolaget tvingats sänka priserna i Kina, som en följd av en allt hårdare konkurrens från Huawei. 

Eftersom amerikanska exportregler begränsar försäljningen av halvledarkomponenter till Kina så har Nvidia utvecklat tre AI-chip specifikt för den kinesiska marknaden. 

Flera källor uppger dock för Reuters Nvidia tagit till prissänkningar för att konkurrera med lokala spelare, inte minst Huawei. I en del fall har Nvidias mest kraftfulla AI-chip för Kina, H20, sålts till en rabatt på runt 10 procent jämfört med Huaweis konkurrerande Ascend 910B – vilket ska vara det mest kraftfulla AI-chipet från ett kinesiskt bolag. 

Huawei har också med Ascend 910B tagit emot avsevärt fler order från företag som är uppbackade av den kinesiska staten, än vad H20 gjort, enligt Reuters. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2