Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© samsung
Analys |

Samsung stuvar om för att ta upp jakten på SK Hynix

Elektronikjätten Samsung har utsett Young Hyun Jun som ny chef för sin halvledarenhet. Hans uppgift blir att stärka bolagets position inom minnestekniken HBM.

Samsungs chipenhet har haft det tufft i konkurrensen från bland annat SK Hynix och nu stuvar den sydkoreanska elektronikjätten om i toppen för att återta förlorad mark. 

Young Hyun Jun var tidigare chef för Samsung enhet för verksamhetsplanering, men ansvarade för minneschip-enheten mellan 2014 och 2017. Det skriver Samsung i ett pressmeddelande. 

”Denna utnämning är en förebyggande åtgärd för att stärka konkurrenskraften inom halvledarverksamheten i en osäker global affärsmiljö,” uppger företaget.

Dram-komponenter har länge varit en kassako för Samsung, men nu har SK Hynix ryckt åt sig ledartröjan inom nästa generation av minnestekniken HBM, high bandwidth memory. 

HBM brukar användas i applikationer som kräver hög prestanda och stora mängder dataöverföring, som grafikkort, superdatorer, och AI-processorer.

SK Hynix är en viktig leverantör till Nvidia som kontrollerar nästan 90 procent av marknaden för AI-chip. 

En av Young Hyun Juns uppgifter blir därmed att öka marknadsandelen inom HBM. Samsung gick nyligen ut med att de ingår ett nytt partnerskap med TSMC för gemensam produktion av senaste generationen HBM. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1