Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Industrifonden
Komponenter |

ZeroPoint tankar kassan med 57 miljoner kronor

Det svenska minnesbolaget ZeroPoint Technologies har avslutat en finansieringsrunda på 5 miljoner euro, cirka 57 miljoner kronor.

Bland investerarna hittar vi bland annat Industrifonden, Matterwave Ventures samt befintliga investerare som Climentum Capital och Chalmers Ventures.

Det nya kapitalet kommer att användas för att skala upp försäljningen av befintliga produkter, lansera ytterligare hårdvaruaccelererade minnesprodukter på marknaden och växa företagets befintliga team i hemma i Sverige och USA.

– ZeroPoint Technologies kunder inkluderar några av världens största halvledarföretag och våra produkter efterfrågas av datacenteroperatörer som vill övervinna den växande utmaningen med minnesflaskhalsar, säger Klas Moreau, vd för ZeroPoint Technologies i ett pressmeddelande.

Med de ökande minnesbehoven hos dagens applikationer, som delvis drivs från tillväxten av generativ AI, siktar ZeroPoint på att möta behovet hos dagens hyperscale- och företagsdatacenteroperatörer. ZeroPoints lösningar har visat sig öka minneskapaciteten med två till fyra gånger, samtidigt som de levererar upp till 50 procent mer prestanda per watt. Kort sagt kan dessa två effekter gemensamt minska den totala ägandekostnaden för datacenterservrar med upp till 25 procent.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1