Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rochester Electronics
Komponenter |

Farnell och Rochester ser till att komponenterna lever längre

Rochester Electronics är ett företag som kan kliva in och tillhandahålla en brygga för att fylla det "plötsliga tomrum" som sker när en kritisk komponent förklaras "uttjänt" (end-of-life).

Rochester kan i vissa fall tillhandahålla leveranser i tiotals år efter det ursprungliga upphörandet. När en originalkomponenttillverkare (OCM) förklarar att en kritisk komponent som "uttjänt" (end-of-life) finns det plötsligt en begränsad tillgång av den ursprungliga enheten. En tillgång som förr snarare än senare är uttömd. 

Det amerikanska företaget fungerar som en "kompletterande partner" till för komponenttillverkare. En exempel är att Rochester samarbetar med OCM:er för att köpa upp inventariet av EOL-komponenter. Det kan låta som om lagret helt enkelt bara flyttats från ett företag till ett annat – men det innebär mer än så. Till sin yttersta spets innebär detta att Rochester har förmågan att återtillverka EOL-komponenter (med hjälp av en originalmatris) – allt med OCM:ens godkännande.

Det nya samarbetet innebär att Farnell-kunder får omedelbar tillgång till Rochesters fabriksdirekta utbud av fler än 15 miljarder halvledarenheter. Dessutom är Rochester licensierade att tillverka halvledarenheter som inte längre produceras av de ursprungliga komponenttillverkarna. Som originaltillverkare till grossister inkluderar Rochesters komponentutbud fler än 200 000 artikelnummer, inklusive både aktiva och utgångna halvledare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1