Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Clean Motion
Elektronikproduktion |

Clean Motion öppnar ny fabrik med kapacitet för 3 000 fordon

E-mobility-bolaget Clean Motion öppnar nu en ny fabrik utanför Göteborg med kapacitet att producera upp till 3 000 fordon per år. Certifieringen av fabriken är klar och produktionen är i full gång.

Clean Motion, bolaget bakom det solenergidrivna fordonet EVIG, har flyttat sin produktionsanläggning till Jonsered, öster om Göteborg. Den nya fabriken är en viktig milstolpe i företagets tillväxtresa där expansion står i fokus.

Ett intensivt arbete har pågått under de senaste månaderna, dels med färdigställandet av den nya fabriken, dels med flytten av produktionen. Viktiga tillstånd, nödvändiga godkännanden och alla resurser är på plats – och produktionen är i full gång.

– Vi ser många fördelar med att samla bolaget på en och samma plats där vår kapacitet är betydligt större. I samband med flytten har certifieringen av den nya produktionen också blivit klar och vi är stolta över att vara igång. säger Sofia Haby, vd på Clean Motion i ett pressmeddelande.

Enligt bolaget har den nya fabriken har en betydligt högre produktionskapacitet och Clean Motion har nu möjlighet att växla upp och producera 3 000 fordon årligen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2