Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TYRI
Elektronikproduktion |

TYRI startar egen produktion av kretskort i Sverige

Tillverkaren av belysningslösningar startar nu egen produktion av kretskort i Sverige. Med hjälp av en 1 800 kvadratmeter stor fabrik Kungsbacka siktar bolaget på att bli självförsörjande just vad gäller kretskort.

Skälen till att man nu väljer att ta produktionen av kretskort in-house sägs vara ökad kontroll, högre kvalitet och säkrare leveranser. Men det är inte bara verksamheten hemma i Sverige som kommer att ta del av den nya produktionen. Fabriken har enligt TYRI en kapacitet att producera 3 miljoner enheter per år.

– Vi ser många fördelar med att själva tillverka de kretskort vi behöver. Ökad kvalitet och leveranssäkerhet är två av de viktigaste skälen till att vi nu börjar producera våra egna kretskort. Vi kommer både att producera till vår produktionsanläggning i Göteborg och till våra produktionsenheter i UK och USA, säger Jimmy Nordén, fabrikschef på TYRI Sweden i ett pressmeddelande..

Enligt bolaget kommer samtliga kretskort som TYRI behöver till sina belysningsenheter att produceras i den nya fabriken i Kungsbacka söder om Göteborg. Målet är att under 2025 vara självförsörjande på kretskort till samtliga lampor som produceras i gruppens tre fabriker. Något man menar kommer att bidra till mindre påverkan av oroligheter i omvärlden.

– Vi har många kollegor i branschen som har sin produktion av kretskort i sydvästra Sverige. Det har byggts upp ett kluster här av kunskap och erfarenhet och här vill vi gärna bidra med vår kunskap och göra regionen ännu starkare inom det här området, säger Per-Johan Edgren, produktionschef för TYRI:s nya kretskortsproduktion i Kungsbacka.

Fabriken kommer även ha en del som fokuserar på tillverkning av specialanpassad belysning där renlighetskraven är extra höga, ett affärsområde som TYRI ser växa starkt de närmaste åren. 

Med satsningen, som beskrivs som TYRI:s största någonsin, kommer även nya medarbetare att rekryteras. Martin Karlberg vd och grundare av TYRI, säger i pressmeddelandet att rekryteringsprocessen redan har börjat och att investeringen är en av de viktigaste som bolaget gjort.

– Inom det närmaste året ska vi rekrytera ett 10-20 personer till produktionen och andra funktioner som rör vår fortsatta utveckling i Kungsbacka.

I samband med att TYRI nu öppnar en helt ny produktion av kretskort gör man det med framtiden i sikte. Digitaliseringen är i fokus och den 30 meter långa linan sägs från start vara förberedd för framtidens fortsatta digitalisering.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2