Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powercell
Elektronikproduktion |

PowerCell levererar bränslecellssystem till O.S. Energy

PowerCell har tecknat en order på två 100 kW marina bränslecellssystem från O.S. Energy för sitt fartygsprojektet Transship II.

Ordern innebär en utvidgning av PowerCells erbjudande till segmentet mindre kommersiella fartyg och fritidsfartyg, inklusive både eftermonteringar och nybyggnationer – något som bolaget menar visar att tekniken är redo för en bredare marknad.

Initiativet fokuserar på en eftermontering för forskningsfartyget Prince Madog med ett banbrytande vätgaselektriskt hybridframdrivningssystem. Eftermonteringsarbetet ska vara klart i början av 2025 och en demonstration planeras till mars 2025. 

Transship II-projektet stöds av det brittiska transportdepartementet som en del av Clean Maritime Demonstration Competition Round 3 (CMDC3) – som genomförs i samarbete med Innovate UK.

– Vi är stolta över att ligga i framkant när det gäller hållbar maritim teknik. Våra marina bränslecellssystem erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella dieselaggregat, som till exempel nollutsläpp, tyst drift och exceptionell tillförlitlighet. Dessutom tar vårt 100 kW marina bränslecellssystem upp samma golvyta som konventionella lösningar, vilket säkerställer sömlös integration i befintliga fartygskonstruktioner. Dessa fördelar är avgörande när branschen går mot grönare och mer effektiva lösningar, säger Richard Berkling, vd för PowerCell i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1