Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Westermo
Elektronikproduktion |

Ependion förvärvar minoritetspost i Blu Wireless

Ependions affärsenhet Westermo har ingått avtal om att förvärva en minoritetspost i Blu Wireless Technology med huvudkontor i Storbritannien. Investeringen uppgår till 3,4 miljoner pund, eller cirka 45,5 miljoner kronor.

Samtidigt har Westermo tecknat ett strategiskt samarbetsavtal om att använda Blu Wireless patenterade trådlösa mmWave-teknologi för järnvägsmarknaden.

– Westermo är global marknadsledare inom nätverkskommunikation ombord på tåg. Investeringen och det ingångna samarbetsavtalet stärker vår position på marknaden för uppkopplade tåg genom att vi får tillgång till banbrytande ny teknologi för kommunikation mellan tåg och omgivande järnvägsinfrastruktur. Vi ser en stor potential för mmWave-teknologin inom tågsektorn, säger Jenny Sjödahl, vd och koncernchef för Ependion i ett pressmeddelande.

Blu Wireless Technology har utvecklat en trådlös lösning som ger möjligheter till uppkopplingar med hög bandbredd, stor kapacitet och liten fördröjning. Tekniken använder det olicensierade frekvensbandet 57 GHz till 71 GHz, vilket möjliggör uppkopplingar med mycket hög hastighet till tåg samtidigt som det skapar en kostnadseffektiv lösning. Företaget är baserat i Bristol, Storbritannien, och sysselsätter idag cirka 50 personer och har även ett kontor i USA.

Samarbetet omfattar ytterligare kommersialisering av mmWave-teknologin inom järnvägssektorn samt gemensamma utvecklingsplaner för framtida produkter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1