Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Maciej Kawecki
Teknik |

En värld av hallucinationer och AI

Det kommer inte att bli någon AI-revolution år 2024, men det kommer att ske en snabb evolution. Detta är slutsatsen från Dr. Maciej Kawecki efter en 30 dagar lång resa till USA under vilken han träffade grundarna av några av de största AI-företagen i världen.

Evertiq Expo Krakow i Polen närmar sig med stormsteg, och temat för årets expo är "Framtidens teknologier", vilket gav Evertiq en perfekt möjlighet att bjuda in Dr. Maciej Kawecki som talare. 

Dr. Maciej Kawecki är en polsk expert inom teknologi och artificiell intelligens. Han har en framträdande roll inom akademiska kretsar och teknologibranschen, särskilt känd för sitt arbete inom AI-området. Missa inte hans invigning av expot när han kliver upp på scenen för att introducera publiken till en värld av hallucinationer och AI.

Under sin presentation kommer Dr. Maciej Kawecki att måla en bild av var vi för närvarande befinner oss när det gäller utvecklingen av teknologi – och vart vi är på väg. Hans resa till USA resulterade i skapandet av en lista över vad han anser vara de sju största utmaningarna relaterade till utvecklingen av artificiell intelligens, en av dessa är den ständiga bristen på data som kan träna AI-modeller.

Han rikta strålkastaren på polska och utländska projekt inom AI-området, såsom startupen Science.xyz, som specialiserar sig på att skapa visuella hornhinneproteser till personer som helt förlorat synen.

Men kan vi verkligen prata om teknologin nutid och framtid utan att först förstå dess förflutna? Vad drev innovatörer och ingenjörer att skapa teknologi bortom våra drömmar? Och kommer denna "nästintill sci-fi-värld" att vara inom räckhåll för alla?


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1