Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NordicEPOD
Elektronikproduktion |

NordicEPOD säkrar investeringar – ökar produktionen

Norska NordicEPOD, som specialiserar sig på fabrikationen och integrationen av standardiserade kraftmoduler designade för datacenterbranschen, har säkrat investeringar från Eaton och CTS Nordics för att öka kapaciteten.

– Vi är glada över att samarbeta med Eaton. Deras globala räckvidd och engagemang för NordicEPOD kommer att hjälpa oss att få en betydande tillväxt, så att vi kan tillverka med leveranssäkerhet och säkerställa att våra kunders projektkrav är uppfyllda. Eatons nuvarande och utvecklande teknik passar perfekt för vår EPOD-design, säger Morten Molven, generaldirektör för NordicEPOD i ett pressmeddelande.

Bolagets EPOD innehåller alla system för kritisk ström, backup, kylning och styrning, som till exempel Uninterruptible Power Supplies (UPS:er), ställverk och kraftdistribution som kan stöda försörjningen av upp till 2 MW av elektrisk kraft. EPOD är utformad och placerad mellan elnätet och datacentrets kritiska IT infrastruktur som den skyddar. Alla EPOD:er som lämnar det norska bolagets fabrik kommer att vara fullständigt digitalt aktiverade och få nivå 1 till 3 driftsättning.

CTS Nordics är ett företag för datacenterdesign och byggande som specialiserar sig på ny byggnadsdesign och konstruktionsmetoder.

I och med detta avtal kommer produktionen från den nuvarande NordicEPOD fabriken i Oslo att öka med omedelbar verkan, och en större fabrik i Oslo planeras öppnas i augusti för att betjäna en aktuell orderstock.

Planer på en ytterligare fabrik i Europa, vars plats har ännu inte bekräftats, är enligt bolaget redan under diskussion.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2