Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aixtron
Komponenter |

Aixtron expanderar med ny produktionsanläggning i Italien

Aixtron utökar sin tillverkningsnärvaro i Europa. Det tyska företaget har nämligen förvärvat en produktionsanläggning nära Turin, i Piemonte-regionen i Italien.

I och med detta utökar företaget sin produktionskapacitet och står redo för ytterligare tillväxt. Den nya anläggningen kommer också tillåta Aixtron att etablera en länk till det starka universitets- och leverantörsekosystemet i Piemonte-regionen. 

Dr Felix Grawert, vd för Aixtron säger i ett pressmeddelande att man med den nya produktionsanläggningen nu gör sig redo för en förväntad tillväxt av enhetsleveranser under de kommande åren.

– Inom två till tre år ser vi att en betydande del av Aixtron-volymen kommer att skickas från denna plats. Vi kunde säkra den sällsynta möjligheten att köpa en befintlig produktionsanläggning till mycket attraktiva villkor, som tillhandahåller nästan all specialiserad verksamhet och testinfrastruktur för tillverkning av vår utrustning. Dessutom kommer vi att vara belägna i hjärtat av tillverkningsekosystemet i norra Italien, nära många starka leverantörer och universitet i världsklass.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1