Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zaptec
Elektronikproduktion |

Polestar inleder samarbete med Zaptec

Det svenska elbilsbolaget krokar arm med norska Zaptec för ett europeiskt kommersiellt och tekniskt samarbetsavtal.

Det nya partnerskapet beskrivs av bolagen som ett betydande steg mot att stärka infrastrukturen för e-mobility i Europa.

Som en del av avtalet kommer Zaptecs hemmaladdare, Zaptec Go, att marknadsföras som den rekommenderade hemmaladdaren för Polestar över hela Europa.

– Partnerskapet med Zaptec är ett viktigt steg i att ge våra kunder i Europa smidiga och effektiva lösningar för hemmaladdning inför de första leveranserna av våra två elektriska SUVar, Polestar 3 och Polestar 4, säger Lutz Stiegler, CTO på Polestar.

Han fortsätter och säger att bolagen tillsammans kommer att fortsätta utvecklingen av laddningsteknik för att i framtiden kunna erbjuda funktioner som smart laddning, dubbelriktad laddning och vehicle-to-grid till kunderna.

Från och med idag påbörjas utrullningen av laddboxen Zaptec Go till Polestars kunder på utvalda europeiska marknader. 

– Vi är genuint stolta över detta samarbete. Med tanke på Zaptecs höga anseende vad gäller kvalitet och säkerhet är det passande att samarbeta med de som delar och förstår våra värderingar. Genom att ingå detta partnerskap ger vi oss in på en otroligt spännande resa i Europa, särskilt med vår vehicle-to-grid-teknik, säger Kurt Østrem, vd för Zaptec.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2