Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ecokraft
Teknik |

Ecokraft köper greentechbolaget Fenix Solar

Solenergileverantören Ecokraft har förvärvat Fenix Solar, ett företag specialiserat på övervakning och optimering av solcellsanläggningar.

Johan Nyblom, vd för Ecokraft, säger i ett pressmeddelande att förvärvet är en viktig del i bolagets tillväxtstrategi.

– Fenix Solars teknik kompletterar vårt erbjudande på ett utmärkt sätt och förstärker vår förmåga att leverera säkra och effektiva solenergilösningar till våra kunder, avslutar Johan Nyblom.

Med Fenix Solars teknologi för optimering och proaktiv felavhjälpning kan Ecokraft erbjuda mer avancerade lösningar. Genom en rad olika mätvärden får kunderna tillgång till data om hur solcellerna presterar, vilket gör att fel och produktionsförluster kan upptäckas snabbt.

Fenix Solar, som grundades 2020 och baseras i Helsingborg, kommer fortsätta att fungera som ett fristående dotterbolag inom Ecokraft-koncernen.

– Vi är otroligt glada att nu hamna i en ny och större familj, där vi är säkra på att förutsättningarna att få ordentlig genomslagskraft och verkligen kunna göra skillnad för branschen är oslagbara. Vi ser fram emot att börja jobba tillsammans med det grymma och kompetenta teamet hos Ecokraft, säger Eric Witt, vd för Fenix Solar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2