Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micropower Group
Elektronikproduktion |

Micropower köper Swede Electronics

Micropower Group meddelar att man ingått ett avtal att förvärva alla utestående aktier i Swede Electronics, en tillverkade av batteriladdare med kontor och produktion i Vansbro.

Swede Electronics tillverkare batteriladdare för applikationer inom materialhantering, städmaskiner samt elektriska rullstolar. Förutom tillverkning och service av batteriladdare erbjuder bolaget även hjälp med konstruktion och tillverkning av kundspecifik elektronik. 

Huvudkontoret och produktionen är belägen i Vansbro hemma i Sverige, men Swede har även ett dotterbolag i Ringkøbing, Danmark, med försäljning runt om i världen. Förra året omsatte Swede cirka 80 miljoner kronor och har 20 anställda.

– Vi ser fram emot en fortsatt fin tillväxtresa för vår personal och för Swede Electronics, där vi tillsammans med teamet på Micropower kan utforska nya tillväxtmöjligheter, säger Lars Olsson, ägare till Swede i ett pressmeddelande.

Torbjörn Gustafsson, vd för Micropower säger att de båda bolaget har liknande kultur och komplementära kund- och produktportföljer och utgör därför en bra kombination.

– Jag har lärt känna Swede som ett bolag med starkt kundfokus och ett konkurrenskraftigt erbjudande. Vi på Micropower ser fram emot att välkomna våra nya kollegor och gemensamt skriva nästa kapitel i vår tillväxtresa, säger Torbjörn.

Swede kommer fortsätta att verka som ett fristående bolag med huvudkontor och produktion i Vansbro, och Michael Wirhed kommer fortsätta att leda bolaget i sin roll som vd.

– Med Micropower som ägare kommer vi ha bättre möjligheter att utveckla Swede som bolag och tillföra värde till våra kunder, vi ser fram emot att påbörja vårt gemensamma arbete, säger Michael.

Transaktionen förväntas slutföras under juni 2024. Finansiella detaljer har inte offentliggjorts.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1