Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Promoco
Elektronikproduktion |

Svevik Industri köper Promoco

Svevik Industri har köpt 90,1 procent av aktierna i Promoco från den tidigare ägargruppen bestående av Sven Erik Grassón, Katarina Hilton, Peter Rydelius Mogård, Kristoffer Odenfelt samt Patrik Lundblad.

Sven Erik, Katarina, Peter och Kristoffer kommer dock att kvarstå som ägare till de resterande 9,9 procent av aktierna i bolaget och kommer även att fortsätta sina operativa roller i verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att välkomna Promoco till Svevik-familjen. Promoco har en mycket imponerande marknadsposition och blir ett mycket fint tillskott till vår företagsgrupp. Vi ser fram emot en fortsatt utvecklingsresa tillsammans och att ytterligare lära känna Promocos medarbetare, kunder och leverantörer, säger Johan Hårdén, koncernchef på Svevik Industri AB i pressmeddelandet.

Promoco omsätter idag cirka 120 miljoner kronor och har ett rörelseresultat (EBIT) på cirka 12 miljoner kronor med över 20 anställda. Bolaget utgår från huvudkontoret i Täby utanför Stockholm, men det bedrivs även verksamhet i Bjursås i Dalarna.

– Vi är noggranna i valet av partners för att säkerställa fortsatt tillväxt och trygghet för personal, kunder och leverantörer. Därför är jag glad att vi nu blir en del av Svevik Industri AB, en koncern som delar våra värderingar och satsar på långsiktigt ägande. Med ny energi och resurser ser vi fram emot vårt framtida samarbete, säger Sven Erik Grassón, VD på Promoco Scandinavia AB.

Finansiella detaljer om förvärvet har inte offentliggjorts.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2