Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© 4designersart dreamstime.com
Analys |

Den globala halvledarförsäljningen går som tåget

I april ökade försäljningen av halvledare i världen med nästan 16 procent i april, enligt nya siffror från The Semiconductor Industry Association.

Branschorganisationen The Semiconductor Industry Association, SIA, uppger i ett pressmeddelande att halvledarindustrin stod för en total försäljning på 46,4 miljarder dollar  under april månad. Det var en ökning med 15,8 procent jämfört med samma månad 2023. 

Anmärkningsvärt är också att det var 1,1 procent bättre än månaden före, det vill säga mars 2024 – vilket innebär att det här var första gången i år som halvledarmarknaden ökade månad för månad, uppger SIA vidare. 

"Den globala halvledarindustrin har uppvisat tvåsiffriga försäljningsökningar på årsbasis under varje månad 2024, och den globala försäljningen i april ökade på månadsbasis för första gången i år, vilket visar på ett positivt marknadsmomentum när vi nu närmar oss mitten av året," säger John Neuffer, vd för SIA i en kommentar. 

Starkast är ökningen i regionen Amerika, där försäljningen gick upp med 32,4 procent, medan den faktiskt minskade i Europa med 7,0 procent. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2