Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AFRY
Elektronikproduktion |

Afry får central roll i stort solcellsprojekt i Chile

Afry går in som teknisk konsult i ett stort landsomfattande projekt i Chile, som handlar om att bygga solcellsparker från norr till söder i landet.

Det är PowerTree, ett internationellt företag som är specialiserat på förnybar energi, som anlitat det svenska teknikkonsultbolaget. 

Projektet kommer att leverera och distribuera ren energi till Chiles nationella elnät. 

Afry kommer att tillhandahålla detaljerade ingenjörstjänster till 15 olika solcellsprojekt, vart och ett med en kapacitet på 3 MW, som sträcker sig från norra till södra Chile, uppger företaget i ett pressmeddelande..

”Att ha Afry som teknisk konsult är ett viktigt steg i vårt uppdrag att accelerera omställningen till ren energi i Sydamerika. Afrys expertis inom förnybar energi gör dem till en ovärderlig allierad när det gäller att driva på regionens gröna energiomställning", säger Joep Thomassen, teknisk chef på PowerTree”.

Jorge Saavedra, chef över Afrys affärsområde för förnybar energi i Latinamerika, säger i en kommentar:

”Vi är glada över att få vara med och utforma konstruktionen av PowerTrees solcellsparker. Det här initiativet utgör ytterligare ett viktigt steg mot Chiles mål att minska koldioxidutsläppen och möjliggör produktion och distribution av ren el i hela landet. AFRY kommer säkerställa att dessa installationer uppfyller nödvändiga kvalitetsstandarder och lokala föreskrifter. Med erfarenhet av över 500 solcellsprojekt över hela världen kan vi bidra med relevant kompetens och engagemang i dessa projekt”.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1