Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hitachi Energy
Elektronikproduktion |

Hitachi Energy planerar anställa 2000 i Sverige

Kraftjätten Hitachi Energy står inför en storsatsning i Sverige. Denna innefattar bland annat att de planerar att anställa ytterligare 2000 personer till 2027.

Hitachi Energy, som tidigare var en del av ABB, har fattat beslut om att investera motsvarande omkring 3,7 miljarder kronor i den svenska expansionen, rapporterar Dagens Industri. Fokus kommer att ligga på verksamheterna i Ludvika och Västerås, men de ska också investera i fabriken i Figeholm.

Satsningarna i Sverige är en del av koncernens globala investeringsplan på totalt 4,5 miljarder dollar fram till 2027. Det bakomliggande skälet är att de vill öka koncernens kapacitet för att möta den ökande efterfrågan på förnybar energi. 

”Vi är glada över denna otroligt spännande tillväxtresa med investeringar och rekryteringar, som är ett resultat av en hög efterfrågan på vår världsledande teknik och kunskap. Vi kommer att fortsätta att rekrytera och anställa mer än 2.000 nya medarbetare under de kommande åren. Vi räknar med att vara cirka 8.000 medarbetare i Sverige år 2027”, säger Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy verksamhet i Sverige, i en skriftlig kommentar till Dagens Industri.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1