Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ra2studio dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Vinnova beviljar 47 miljoner till 14 forskningsprojekt

14 projekt beviljas forskningsmedel om totalt 46,6 miljoner kronor inom ramen för innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem.

Det står klart efter Smartare Elektroniksystems sista utlysning. Det uppger Vinnova i ett pressmeddelande. 

”Det är många spännande och framförallt viktiga forskningsfält som representeras i vår sista utlysning. Elektronik är en strategiskt viktig industri, inte bara för Sverige utan även på EU-nivå och globalt, och här kommer våra projekt kunna göra skillnad över tid”, säger Anna Wibom, programchef för Smartare Elektroniksystem.

 

Projekten kommer att startas upp i augusti 2024 och pågå fram till och med juli 2026. Bland de beviljade projekten finns linjärisering av avancerad 5G och 6G, UVA-baserad radarspaning och ultraprecis halvledarnanofabrikation med minimal miljöpåverkan. 

”Innovationsprogrammen har en viktig roll i att stötta och skapa bryggor mellan akademi, forskning och näringslivet. Vår målsättning är att merparten av de resultat våra projekt kommer fram till också ska kunna utvecklas till tekniker eller produkter som når en kommersiell marknad i slutändan. Här har särskilt hållbarhet och den gröna omställningen vuxit till ett omfattande område vilket tydligt syns i de beviljade projekten”, säger Anna Wibom vidare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2