Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz szachowski dreamstime.com
Embedded |

EmbeddedArt tar in order värd 8,5 miljoner kronor

EmbeddedArt har mottagit en order värd 8,5 miljoner kronor, med option på ytterligare 3,5 miljoner, från Försvarets materielverk (FMV).

Beställningen gäller ett omfattande utvecklingsprojekt av fiberoptiska sensorer inom UV-domänen.

Projektet kommer att drivas av EmbeddedArt och i nära samarbete med Northlab Photonics och levereras i slutet av 2025.

– Vi är otroligt glada över att få denna beställning. Att FMV väljer att lägga tekniskt avancerade projekt på oss bevisar det att vi är rätt positionerade som bolag och att vår strategi att arbeta långsiktigt med våra kunder fungerar, säger EmbeddedArts vd Lars Tegborg i ett pressmeddelande.

Projektet nyttjar teknik som ursprungligen är framtagen av Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Syftet är att utveckla och produktifiera fiberoptiska sensorer i mobila och fasta installationer i vattenvolymen och på havsbotten. Målet med projektet är att leverera en demonstrator som FMV kan nyttja för att fatta beslut om fortsatt produktutveckling, industrialisering och således en eventuell framtida upphandling.

– Det är genom samarbeten och långsiktiga relationer som denna, vi omvandlar innovation och forskning till produkter som stärker svensk försvarsförmåga och vår gemensamma säkerhet, säger Fredrik Kullander PhD, förste forskare på enheten för Elektrooptiska System, FOI, Linköping.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2