Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Telenor IoT
Teknik |

Telenor IoT lanserar ny testanläggning för IoT

Telenor IoTs nya testlabb i Karlskrona slog upp portarna under våren i år. Planen är att man från det nya labbet ska hjälpa kunder att förstå hur deras uppkopplade IoT-produkter beter sig innan de distribueras ut på marknaden.

Testning är en viktig del i alla utvecklingsprojekt, detta gäller självklar även inom cellulär IoT där det är avgörande att vara säker på att enheten kommer att bete sig som planerat i så många olika miljöer och förhållanden som möjligt innan den skickas ut. Med noggranna IoT-enhetstester före implementering kan kunderna minska "time to market" och hitta problem tidigt – och därmed förhindra kostsam felsökning i ett senare skede när det finns ett stort antal produkter ute marknaden.

Telenor IoT nya testanläggning ligger i Karlskrona och är utrustat med en Faraday radiobur inställd speciellt för testning av olika nätverk. Det ger tillgång till de fyra nordiska Telenor-operatörerna, Telenor Sverige, Telenor Norge, DNA (Finland) och Telenor Danmark under ett tak. Enligt ett pressmeddelande så skräddarsys alltid testning efter varje kunds behov och utföras antingen på plats eller på distans genom att skicka enheter till Telenor IoTs testansvarige. 

Typiska testscenarier som Telenor IoT-kunder kan verifiera i testanläggningen beskrivs är tillexempel vid vilken radiosignalnivå enheten kopplas från nätverket? Hur enheten beter sig om det primära nätverket tillfälligt försvinner? Byter den till en annan teknik eller operatör? Hur snabbt återhämtar det sig? Följer enheten GSMA-rekommendationerna gällande effektivitetsriktlinjer? Hur energieffektiv är enheten i olika nätverksförhållanden och signalstyrkor? 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1