Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ambu
Elektronikproduktion |

Ny COO tar plats hos Ambu

Henrik Birk lämnar sin tjänst som Chief Operations Officer för det danska medicinteknikbolaget Ambu. Tidigare COO för Novozymes, Graziela Malucelli, kliver nu in i tjänsten med omedelbar verkan.

Henrik Birk lämnar sin roll hos bolaget på grund av personliga omständigheter, ett beslut som fattats med stöd av Ambus koncernledning, det framgår av ett pressmeddelande. Hans ersättare, Graziela Malucelli, axlar asnvaret som COO från och med idag den 10 juni 2024.

– Jag är ledsen över att få säga hejdå till Henrik och jag riktar min hjärtliga tacksamhet till honom för hans positiva inverkan på Ambu. När Graziela Malucelli kliver in i COO-rollen är jag glad över att vi har kunnat säkra en så mycket skicklig ledare. Jag är övertygad om att Grazielas dynamiska ledarskap och omfattande operativa expertis kommer att ta vår organisation till nästa nivå, eftersom hon utnyttjar sin omfattande kapacitet och expertis för att driva global verksamhet i stor skala, säger vd Britt Meelby Jensen.

Graziela tar med sig 25 års erfarenhet av att leda storskaliga operativa team i Europa, Asien-Stillahavsområdet, Latinamerika och Nordamerika till sin nya roll. Under sin karriär på Novozymes har hon haft flera ledarroller, nu senast som COO.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1