Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eltel
Elektronikproduktion |

Eltel slutför avyttringen High Voltage-verksamheten i Polen

Eltel, som designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk, flaggade tidigare i april i år att man skulle avyttra sin High Voltage-verksamhet i Polen. Efter sedvanligt myndighetsgodkännande har det hela slutförts och därmed har Eltel nu avvecklat hela affärsområdet High Voltage i Polen.

Det var under början av april i år som Eltel meddelade att man tecknat ett avtal om avyttring av den polska High Voltage-verksamheten till Mutares SE & Co. KGaA, en börsnoterad private equity-investerare med huvudkontor i München, Tyskland. 

Transaktionen har godkänts av konkurrensmyndigheten i Polen och det hela har nu slutförts, vilket innebär att Mutares tagit över som ägare till High Voltage-verksamheten i Polen.

–Jag vill tacka våra kollegor i Polen för deras fina arbete och engagemang. Jag  känner tillförsikt för att Mutares kommer att fortsätta utveckla verksamheten och skapa värde för både anställda och kunder, säger Håkan Dahlström, vd och koncernchef på Eltel i ett pressmeddelande.

Det totala värdet på transaktionen för Eltel, inklusive Mutares övertagande av Eltels garantier för verksamheten, cirka 25 miljoner euro. Eltel räknar med att avyttringen kommer att ha en negativ kassaflödeseffekt på 3,75 miljoner euro och ett negativt nettoresultat på cirka 23,5 miljoner euro på koncernens EBIT.

– Efter att ha slutfört denna avyttring kan vi helt fokusera på genomförandet av vår nya strategi genom att utveckla nya tjänsteerbjudanden och bredda vår kundbas på våra huvudmarknader, säger Håkan Dahlström.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1