Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Easee
Elektronikproduktion |

Han ska leda Easee framåt

Efter många turer, som började med att Elsäkerhetsverkets säljstoppade Easees laddboxar Home och Charge i Sverige, har det norska bolaget jobbat för en nystart. Nu har bolaget hittat sin nya vd.

Efter att  Elsäkerhetsverkets säljstoppade Easees laddboxar Home och Charge i Sverige har det norska bolaget jobbat för bygga återbygga sig själva. Det har varit många turer men ärendet är numera avslutat och det konstaterades att inga åtgärder krävs för installerade laddboxar – men under resans gång har har stora förändringar skett. 

Under september förra året stod det klart att företagets dåvarande vd och grundare Jonas Helmikstøl skulle avgå och att man behövde göra omfattande uppsägningar. Vid tillfället menade Jonas Helmikstøl att företaget var på väg in i en ny fas och att det var rätt för han själv, och Easee, att någon annan tar över stafettpinnen, någon bättre lämpad att strukturera och stabilisera företaget.

Nu har man hittat rätt person att ta över som kapten för bolaget och Anthony Fernandez har utsetts till ny vd.

Anthony Fernandez tar med sig mer än 20 års erfarenhet från teknik- och energisektorn till sin nya roll på Easee. Han höll tidigare rollen som vd för Refeyn, ett bioteknikföretag som avknoppades från Oxford University. Han har även arbetat som VP Asia Pacific för Teledyne Technologies i Hongkong, där han arbetade med teknik för industriella tillväxtmarknader. 

– Vi är mycket glada över att kunna meddela att Anthony Fernandez blir ny vd för Easee. Anthony är den perfekta matchningen för Easee just nu. Hans erfarenhet av att driva innovation och tillväxt inom hållbar teknik kommer att vara avgörande för att ta Easee till nya höjder, säger styrelseordförande Kjetil André Næsje i ett pressmeddelande.

Kjetil André Næsje fortsätter och säger att bolaget, med Fernandez ombord, är positionerat för att stärka sin ställning inom smart laddningsteknik.

– Easee går in i ett nytt och mycket spännande kapitel. Vi har ett starkt varumärke och Fernandez kommer att tillföra den strategiska förståelse och insikt som behövs för fortsatt tillväxt, vilket säkerställer att våra kunder får de bästa tillgängliga produkterna inom smart laddningsteknik, säger Kjetil André Næsje.

Anthony Fernandez efterträder tillförordnad vd Erik Færevaag och kommer att börja på Easee den 12 augusti 2024.

Idag har Easee över 140 anställda i 8 länder, med har högt flygande ambitioner. Bolaget har målsättningen att bli Europas största gröna teknikföretag till 2026 och världens största till 2031.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1