Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scania
Elektronikproduktion |

Scania etablerar bolag för laddlösningar

Scania satsar stort på laddning och siktar på att installera 40 000 nya laddpunkter genom det nystartade bolaget Erinion.

Det nya företaget, Erinion startas av Scania för att tillhandahålla lösningar för depå- och destinationsladdning med målet att påskynda införandet av ellastbilar. Scania skriver i ett pressmeddelande att detta kommer att bli en nyckelfaktor för att säkra bolagets mål att hälften av försäljningsvolymen i Europa 2030 ska vara elektrisk.

Scania pekar på branschstudier som tyder att depåladdning kommer att vara den primära energikällan både för verksamheter med korta och långa transporter. Som komplement till det publika laddnätverket ger depå- och destinationsladdning egen laddinfrastruktur vid kundens fordonsdepå eller andra bestämda platser.

Genom att tillhandahålla förutsägbara energikostnader och skräddarsydda lösningar för varje kunds verksamhet möjliggör depå- och destinationsladdning även optimerade laddnivåer och scheman, samtidigt som batterilivslängden och fordonseffektiviteten totalt sett förbättras, menar Scania.

Initialt kommer Erinion att etableras på marknaderna i Sverige, Norge, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och Tyskland. En global lansering följer senare. År 2030 beräknas det finnas 230 000 eldrivna lastbilar på de europeiska vägarna och för att stödja denna tillväxt planerar Erinion att installera minst 40 000 laddpunkter hos kunder fram till 2030.

– Med vår lösning kan kunderna känna sig trygga och kan fokusera på sin kärnverksamhet, samtidigt som det specialiserade laddbolaget svarar för den hårdvara, mjukvara, finansiering och drifttjänster som krävs för att driva laddning i stor skala med överlägsen kvalitet och kostnadseffektivitet, säger Jonas Hernlund, Head of Energy and Infrastructure på Scania Group i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1