Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Acconeer
Komponenter |

Forskningsbidrag om 3,5 miljoner till Acconeer och Sandvik

Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har beslutat att bevilja Acconeer och Sandvik bidrag om totalt 3,5 miljoner kronor, varav Acconeers del är 2,5 miljoner, för forskning på automatiserad materialklassificering med radar.

Projektet kommer att påbörjas under det tredje kvartalet i år och planeras vara klart under andra halvan av 2026.

Under projektets gång kommer Sandvik och Acconeer att slå ihop sina styrkor för att utveckla ett materialklassificeringssystem för stenkross på transportband. Systemet ska ge information om olika typer av material och partikelstorleksfördelningar samt identifiera avvikelser mot kraven på det producerade materialet.

– Materialklassificering är något vi har tittat på under många år, och med detta bidrag får vi chansen att ta vår forskning ett steg längre. Att vi dessutom får chansen att göra det ihop med en stor global aktör som Sandvik ger oss möjlighet att pröva vår tillämpning i en avancerad industriell miljö, säger Acconeers vd Lars Lindell i ett pressmeddelande. 

Vinnovas menar att den automatiserade materialklassificering som beskrivs bedöms ha hög potential med flera olika tillämpningsområden utöver den bergkross som är i fokus. Man bedömer även projektplanen som realistisk med en bra uppdelning mellan aktörerna.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1