Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Viveka Österman / ABB
Elektronikproduktion |

ABB inviger nytt center i Luleå – behöver nyanställa

ABB har invigt sitt nya kontor och så kallat Collaboration Center i Luleå tillsammans med traktens stora industrispelare, partners, akademin och medarbetare.

De nya lokalerna utgör enligt ABB ett viktigt steg i företagets ambition att stärka sin lokala närvaro, utöka personalstyrkan och komma närmare den lokala kundbasen.

Förutom nyrenoverade kontor ivigdes som sagt ett så kallat Collaboration Center där ABB, kunder och akademin ska kunna samlas för att samverka, vara nytänkande och bygga en grund för att förstärka branschkompetensen i regionen. 

Det hela är tänkt att vara ett nav där ABB och bolagets partners ska kunna hålla utbildningar och studenter kunna få utveckla sitt intresse och kunskap inom automation och elektrifiering.

För ABB beskrivs satsningen i Luleå som en viktig pusselbit i arbetet i att stärka sin lokala närvaro och synlighet i norra Sverige. I april för två år sedan firade man invigningen av nya lokaler i Gällivare. Sedan dess har företagets satsning på att växa i norra Sverige fortsatt med nya lokaler och fler nyanställningar på flera orter som Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Kiruna och nu senast i Luleå där man flyttat in i helt nyrenoverade lokaler.

För hela norra Sverige har ABB behov av att nyanställa och siktar på att dubbla antalet medarbetare – från 350 till 700 under de närmaste åren. I just Norrbotten (Luleå, Kiruna och Gällivare) räknar företaget med att växa med cirka 10 procent under 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1