Annons
Annons
© Afry
Elektronikproduktion |

Afry ska bistå i utvecklingen av batterilagringssystem

Redelfi har tilldelat Afry i uppdrag att utveckla en portfölj av batterilagringssystem (BESS) i Italien. Projektet syftar till att göra det möjligt för förnybar energi att bli planerbar genom att lagra överskottsenergi för senare användning.

Redelfi är ett privat italienskt företag som specialiserar sig på utveckling av hållbar infrastruktur för energi och digital transformation och har nu inlett ett BESS-projekt i norra Italien. Projektet utgörs av åtta projekt som tillsammans kommer att nå en total installerad kapacitet på cirka 1,43 GW.

Batterisystemen kommer att lagra energi från förnybara energikällor i åtta timmar, vilket gör att ren energi blir både tillgänglig och planerbar. Syfter med projektet är att hjälpa till att bidra till att upprätthålla stabiliteten i elnätet och minska beroendet av konventionella kraftverk.

Afrys roll är att stödja Redelfi med projektledning, grundläggande design och i tillståndsprocessen för att säkerställa att dessa projekt uppfyller lokala krav och internationella standarder, och att de blir byggklara inom en rimlig tidsperiod.

– Vi är stolta över vårt långvariga partnerskap med Redelfi, som bygger på förtroende och samarbete. Vår erfarenhet av BESS-projekt kommer att säkerställa att de nödvändiga tillstånden är på plats för att gå vidare till byggfasen. Vi hoppas att våra tjänster inte bara kommer att ge Redelfi ett betydande mervärde utan också bidra till ett mer hållbart energisystem i Italien, säger Alessio Giuffra, AFRYs Managing Director för Italien i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1