Annons
Annons
© next biometrics
Komponenter |

Next Biometrics startar JV i Kina

Norska Next Biometrics går ihop med sin kinesiska partner Wiser för att etablera ett samägt företag för att ytterligare driva och stödja Nexts försäljnings- och marknadsföringsverksamhet i Kina.

Ägandet i det nya bolaget är tänkt att vara fördelat enligt en 50/50-modell och kommer att ha sitt huvudkontor i Shanghai, Kina. Next skriver i ett pressmeddelande att etableringen kommer att förenkla bolagets medverkan i så kallade "tier 1-upphandlingar", vilket förväntas leda till ökad lönsamhet som ett strategiskt steg i expansionen. Avtalet är för närvarande föremål för godkännande från respektive myndigheter.

Sedan bolaget ingick ett partnerskap i februari 2023 har de kontinuerligt utökat sitt samarbete.

– Den asiatiska regionen är strategiskt viktig för oss och en nyckelregion i våra tillväxtplaner. Vi har varit mycket nöjda med vårt samarbete med Wiser och jag ser fram emot att fortsätta det genom detta gemensamt ägda bolag. Vårt nya avtal kommer att ge en utmärkt grund för att utveckla vår verksamhet i Kina och sätta oss i en mycket konkurrenskraftig position för att säkra nya affärer, säger Ulf Ritsvall, vd på Next i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1