Annons
Annons
© Tesla
Elektronikproduktion |

Teslakonfliken trappas upp – Elektrikerna polisanmäler Tesla

Elektrikerna polisanmäler TM Sweden (Tesla) för brott mot elsäkerhetslagen. Trots att det finns indikationer på att Tesla utför elinstallationsarbeten i Sverige har företaget inte registrerat sig hos Elsäkerhetsverket, vilket innebär att arbetena är olagliga menar det svenska Elektrikerförbundet.

Elektrikerförbundet, eller Elektrikerna som de kallas, menar att det finns bevis som tyder på att Tesla utför elinstallationsarbete vid en av sina laddstationer. Problemet med detta är att Tesla inte finns registrerat hos Elsäkerhetsverket, vilket krävs av alla aktörer som arbetar med el enligt elsäkerhetslagen.

Det ska ha varit under ett arbetsplatsbesök vid en av Teslas laddstationer då Elektrikerna kunde iaktta och dokumentera elinstallationsarbete, det framgår av ett pressmeddelande.

Att Tesla inte är registrerat hos Elsäkerhetsverket innebär alltså att företaget inte får utföra elinstallationer enligt svensk lagstiftning.

Elektrikerna fortsätter och skriver att förbundet även fått tips om att denna typ av arbeten genomförs vid alla Teslas laddstationer runtom i Sverige.

– Eftersom Tesla bryter mot svensk lagstiftning måste vi reagera. Vi kan aldrig acceptera olagliga elinstallationer, säger Elektrikernas förhandlingschef Mikael Pettersson i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2