Annons
Annons
© Smartare Elektroniksystem
Elektronikproduktion |

Svensk elektronikindustri får ett lyft

Ett nytt samarbete mellan Produktionslyftet, Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik siktar på att öka ­små och medelstora elektroniktillverkares förmåga att förbättra, förnya och ställa om.

Man pekar på det faktum att vi lever i en föränderlig värld med stora geopolitiska förändringar och hållbarhetsutmaningar som påverkar företags möjligheter och konkurrenskraft. För små och medelstora tillverkare i elektronikindustrin erbjuds ett antal kostnadsfria insatser.

– Elektroniksystem har en avgörande roll när den svenska industrin ställer om för att lösa utmaningar inom bland annat hållbarhet, men även för att möta global konkurrens och ett osäkert omvärldsläge, säger Anna Wibom, programchef på Smartare Elektroniksystem. 

Anna Wibom fortsätter och säger att genom samarbetet med Produktionslyftet har Smartare Elektroniksystem möjlighet att bidra till att ytterligare stärka konkurrenskraften för elektronikföretagen i Sverige.

Sedan starten 2007 har Produktionslyftet samarbetat med ett stort antal industriföretag genom stora utvecklingsprogram – flera av dessa industriföretag är en del av vår elektronikindustri. Eskilstuna Elektronikpartner (EEPAB), deltog till exempel i Produktionslyftet både 2008 och 2019 och Lövånger Elektronik (LEAB) deltog under 2009-2010. 

Initiativet för utveckling av små och medelstora företag i elektronikindustrin är finansierat av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Erbjudandet omfattar följande konkreta och kostnadsfria insatser.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1