Annons
Annons
© AFRY
Teknik |

Afry tecknar ramavtal med FMV

Ingenjörs- och designföretaget Afry har ingått ett nytt ramavtal med Försvarets Materielverk, FMV, gällande konsulttjänster inom IT- och informationssäkerhetsarbete och ackreditering av IT-system.

Cyberattacker eller insiderhot kan förorsaka stor skada på samhället och Sveriges säkerhet, vilket ställer höga krav på IT- och informationssäkerhet.  FMV ansvarar som bekant för för förvaltning och utveckling av materiel och tjänster för Sveriges försvarsmakt och vänder sig nu till Afry för hjälp inom IT- och informationssäkerhetsarbet.

Säkerhetsskydd är åtgärder för att skydda information och verksamheter som är av betydelse för Sveriges säkerhet mot exempelvis spioneri, sabotage och terroristbrott. För militära IT-system ställs särskilda krav, och innan de får tas i bruk måste de genomgå en ackreditering och godkännande enligt vissa krav och processer.  

─ Att kunna skapa säkra och tillförlitliga militära IT-system är av stor vikt för att Försvarsmakten ska kunna lösa sitt uppdrag. Vi är stolta över att vara med och bidra till att öka förmågan inom processer för IT- och informationssäkerhet, säger Filip Enander, affärsområdeschef för cybersäkerhet på Afry.  

Afry ramavtal med FMV innefattar konsulttjänsterna ackrediteringsledare, metodföreträdare ISD (informationssäkerhetsdeklarationsprocessen) och kravföreträdare ISD.  

Det uppskattade ordervärdet för ramavtalet är 15 miljoner kronor per år i tre år, med option på ytterligare fyra år. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1