Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission expanderar med ny fabrik i Borås

Kontraktstillverkaren Inission siktar på att stärka sin position i västra Sverige genom att teckna avtal för en ny fabrik i Borås – inflyttning är just nu planerad för mars 2025.

Med den nya fabriken får Inission Syd – med fabriker i Malmö och Borås – en total kapacitet på över 10 500 kvadratmeter och fyra ytmonteringslinor.

Den nya fabriken kommer enligt ett pressmeddelande att fokusera på LEAN. I projektet deltar Inissions samarbetspartner Part Development, ett konsultbolag inom LEAN verksamhetsutveckling.

– Västra Sverige är en dynamisk och växande region. Med en ny fabrik kan vi fortsätta att dra nytta av den starka industriella traditionen och innovationskraften som präglar området. Under de senaste åren har vi arbetat hårt och gjort omfattande maskininvesteringar. Dessa kompletteras nu med nya teknikområden som breddar vårt erbjudande ytterligare, samtidigt som det ger oss bättre förutsättningar att växa och utvecklas, säger Carl Lidén vd Inission Syd i pressmeddelandet.

Den nyrenoverade fabriken är helt anpassad till Inissions verksamhet och belägen på Källbäckrydsgatan, parallellt med E40 vid den östra infarten till Borås. Omlokaliseringen av alla resurser från Inissions nuvarande fabrik i Borås förväntas vara genomförd i maj 2025. Under övergångsperioden kommer det att bedrivas verksamhet parallellt i båda Borås-fabrikerna.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1