Annons
Annons
© Qualcomm
Analys |

Nästa generations pc riskerar försenas efter chipkonflikt

En konflikt mellan chipjättarna Arm Holdings och Qualcomm riskerar att försena genombrottet för AI-drivna pc, som väntas innebära miljarder i intäkter för pc-industrin.

Det rapporterar nyhetskanalen CNBC. Rättstvisten har pågått i två år och handlar om att chipdesignbolaget ARM stämt leverantören Qualcomm för att inte ha förhandlat fram en ny licens efter att de förvärvade Nuria, som utvecklar serverchip som baseras på Arms licenser. Tekniken har använts av Qualcomm för att utveckla en ny processorer för laptops. 

Tvisten kan innebära att leveranser av nya AI-drivna pc stoppas. En seger för Arm kan nämligen innebära att leveranser av bland annat nya Microsoft-pc, men också modeller från Dell och Samsung, stoppas.

Insatta personer som CNBC talat med tror dock att parterna kommer att kunna nå en uppgörelse innan rättegången som är planerad till december. 

"Det finns en viss absurditet i att Arm stämmer sin näst största kund, och Qualcomm blir stämd av sin största leverantör," säger Jay Goldberg, VD för D2D Advisory, en finans- och strategikonsultfirma till CNBC.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2