Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Valens Semiconductor lägger beslag på Acroname

Israeliska chiptillverkaren Valens Semiconductor har köpt upp amerikanska Acroname, en specialist inom automations- och kontrollteknik.

På det sättet vill Valens Semiconductor stärka sin position på marknaden för industriell bildbehandling och maskinsyn, mer specifikt inom USB-anslutna kameror.

De vill skapa ett USB-erbjudande som kombinerar deras kopparchip USB VS6320 med Acronames högpresterande programmerbara USB-hubbar, switchar och testautomationssystem. 

Acroname är baserat i USA och designar, utvecklar och distribuerar produkter för tillämpningar inom tillverkningsautomation, AV-konferensrum, hanterade IT-tjänster, mobil enhetshantering och inbyggda robotsystem. 

"Vi är glada att välkomna Acroname till Valens-teamet," säger Gideon Ben Zvi, vd för Valens Semiconductor i en kommentar. 

Gideon Ben Zvi fortsätter:

"Genom att integrera Acronames teknologi och expertis i vårt USB-erbjudande kommer vi att kunna leverera ett unikt värdeförslag till den industriella marknaden, vilket möjliggör långdistansförlängning och sömlös omkoppling av Hi-Speed och SuperSpeed USB-enheter. Detta förvärv är en viktig milstolpe i vår strategi att utöka vårt erbjudande till flera industrier och öka vårt mervärde för våra kunder."

Valens Semiconductor betalar 7,8 miljoner dollar i kontanter. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2