Annons
Annons
© SHT Smart High Tech
Komponenter |

Smart High Tech får utvecklingsorder från AMD

Smart High Tech har fått ett nytt utvecklingsuppdrag värt drygt 100 000 kronor från AMD för att ta fram gränssnittsmaterial-lösningar till kommande högpresterande processorer för applikationer som tillexempel AI.

Framtidens processorer och grafikprocessorer kommer att bli än mer effektintensiva och samtidigt större. Denna utveckling innebär enligt Smart High Tech stora utmaningar för chipdesignande företag att hitta gränssnittsmaterial som kan hantera värmetransport pålitligt under lång tid. 

Samarbetet mellan AMD och Smart High Tech, vilket påbörjades under hösten 2023, har nu identifierats av AMD som strategiskt viktigt för att lösa nuvarande och kommande termiska utmaningar.

Utvecklingsordern innebär att det svenska bolaget, i samarbete med AMD, kommer att utveckla en serie modifieringar av GT-TIM med egenskaper som specifikt ska tackla nuvarande tekniska begränsningar för utvecklingen av framtidens processorer. 

– Samarbetet med AMD är mycket givande för båda parter där AMD får tillgång till våra senaste lösningar inom termiskt gränssnittsmaterial och där Smart High Tech direkt får ta del av en stark kunds specifika behov och dess direkta feedback. Det är ett produktivt och lösningsinriktat samarbete som mynnar ut i produkter som kommer signifikant att bidraga till båda företagens möjlighet att erbjuda spjutspetslösningar inom ett stort och snabbt växande applikationsområde, säger Smart High Techs vd Lars Almhem i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1