Annons
Annons
© Foretagsformedling
Komponenter |

Svensk distributör av halvledare till salu

Företagsförmedling har fått i uppdrag att förmedla en "oberoende distributör av halvledare med fokus på hållbarhet". Den hemliga distributören beskrivs som en av Europas främsta oberoende distributör av kritiska komponenter och ska ha mer än 30 års erfarenhet i branschen.

Omsättningen  för de tre senaste redovisade åren har i genomsnitt uppgått till cirka 370 miljoner kronor med ett genomsnittligt EBIT på ca 57 miljoner kronor. Idag har bolaget cirka 30 medarbetare och befinner sig enligt Företagsförmedling i en expansionsfas och rekryterar ytterligare försäljare för att öka marknadsbearbetningen.

"Bolagets affärsmodell är utformad för att skapa värde för kunder i alla delar av leveranskedjan, oavsett ekonomiskt klimat. Med ett omfattande utbud av produkter och tjänster anpassar sig bolaget till marknadens variationer. Affärsmodellen innebär att bolagets omsättning naturligt fluktuerar över tid, men att intjäningen relativt aktuell omsättning och baserat på en anpassad organisation, är stabil med en tydlig marginal-effekt vid gynnsam marknad och därmed hög omsättning," går det att läsa i presentationen.

Det hemliga bolaget ska ha sitt huvudkontoret och logistikcentret i mellersta Sverige, med ytterligare kontor i fyra strategiska länder. Just vilket bolag det handlar om kan man, om man är spekulant, få reda på via prospektet från Företagsförmedlingen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2