Annons
Annons
© onsemi
Komponenter |

1 000 jobb hänger löst hos onsemi

Den amerikanska chiptillverkaren har meddelat att man planerat att minska sin personalstyrka globalt med cirka 1 000 anställda. Detta för att optimera och effektivisera sin verksamhet.

Enligt inlämnade handlingar syftar de kommande uppsägningarna till att främja bolagets "Fab Right-strategi", med vilken onsemi siktar på att optimera sitt tillverkningsnätverk och konsolidera sitt globala verksamhet

onsemi har för avsikt att konsolidera nio anläggningar och minska sin nuvarande globala personalstyrka med cirka 1 000 anställda. Utöver det räknar man med att omkring 300 ytterligare anställda kommer att behöva omplaceras. Det amerikanska bolaget förväntar sig att kunna slutföra denna process under nästa år.

I och med dessa planer räknar onsemi med att ta på sig mellan 65 miljoner och 80 miljoner dollar i anställningsrelaterade avgifter under 2024 och 2025, heter det i en myndighetsanmälan.

Samtidigt skriver bolaget att man planerar att återinvestera en betydande del av de besparingar som genereras från dessa åtgärder i sin fortsatta personalstyrka och vissa affärsinitiativ. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1