Annons
Annons
© Acconeer
Komponenter |

Ted Hansson kliver in som vd för Acconeer

Lundabolaget Acconeer har utsett Ted Hansson till ny verkställande direktör. Han kommer att kliva in i sin nya roll senare i sommar, den första juli närmare bestämt.

Ted Hansson tar med sig omfattande erfarenhet av att driva försäljning och affärstillväxt inom tekniksektorn till sin nya position. Han har över 20 års erfarenhet i Asien av att leda och skala halvledarverksamheter globalt och har tidigare haft ledande befattningar på Fingerprint Cards, inklusive President för Mobile, PC och Access China-verksamheten, samt tillförordnad koncernchef. Han har även arbetat för Ericsson och Samsung Semiconductor. 

– Vi är glada att välkomna Ted till Acconeer. Hans bevisade meriter i att driva försäljning och utöka marknadsnärvaro inom tekniksektorn gör honom till den ideala ledaren för vår nästa tillväxtfas. Ted spelade en avgörande roll i att etablera Fingerprints som en dominerande aktör på smartphonemarknaden och att expandera till laptops. Vi ser fram emot hans bidrag till att främja våra strategiska mål och öka aktieägarvärdet, säger Thomas Rex, styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

När han nu kommer att axla rollen som vd för den svenska radarsensorspecialisten kommer Ted att vara baserad på Acconeers huvudkontor i Malmö. Ted tar över staffetpinnen från Lars Lindell som varit bolagets vd de senaste nio åren.

– Jag är exalterad och hedrad att få ansluta till Acconeer vid denna avgörande tidpunkt. Acconeers innovativa radarteknologi är redo för vidare implementering inom flera industrier. Jag ser fram emot att arbeta med det talangfulla teamet för att driva försäljningstillväxt, marknadsexpansion och värde för våra kunder och aktieägare, säger Ted Hansson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1