Annons
Annons
© Flow Computing
Teknik |

Finsk startup kan supertrimma processorer

Finska Flow Computing hävdar att de utvecklat en ny teknik som kan göra vilken CPU-arkitektur som helst 100 gånger snabbare.

Flow Computing menar att bolaget kan uppnå denna dramatiska ökningen i prestanda via sin parallella bearbetningsenhetsarkitektur. Det finska bolagets PPU-arkitektur, eller Parallel Performance Unit, flyttar alltså arbetsprocessen till en speciell parallell processeringsenhet – ett IP-block – som integreras med CPU:n på samma kisel.

Bolaget menar att tekniken är helt bakåtkompatibel och fördubblar till och med prestandan för de flesta äldre applikationer. På bolagets hemsida går det att läsa att tekniken kan implementeras i allt från telefoner och smartklockor till AI-, moln, och edgeservrar.

Hittills har Startuppen från Helsingfors inte utvecklat något eget chip och som Computer Sweden skriver finns det heller inte några konkreta planer på att göra det. Istället fokuserar företaget på att skapa återanvändbara IP-block som de kan sälja till storbolag som AMD, Apple, Intel, Nvidia och Qualcomm, på samma sätt som brittiska Arm arbetar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1