Annons
Annons
© Polestar
Elektronikproduktion |

Polestar växer till nya marknader – och skiftar ordförande

Elbilstillverkaren Polestar expanderar den kommersiella verksamheten till sju nya marknader under 2025. Samtidigt skiftar bolaget också styrelseordförande.

Polestar kommer även att förstärka och bredda partnernätverket.  

I ett pressmeddelande uppger bolaget att de breddar återförsäljarnätverket tillsammans med befintliga och nya partners som en del av övergången till en “oäkta agentmodell“ i Europa.

Kunder kommer fortfarande att kunna konfigurera och beställa sin Polestar online, samt via ett utökat nätverk av Polestar Spaces och serviceställen.

Polestar planerar för att expandera till Frankrike, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Polen, Thailand och Brasilien. Frankrike är den näst största elbilsmarknaden i EU efter Tyskland och utgör en betydande möjlighet för företaget, uppger vd Thomas Ingenlath i en kommentar.

Ingenlath säger vidare:

“Expansionen av vårt återförsäljarnätverk med nya och existerande partners möjliggör för oss att nå fler kunder. Genom dessa partnerskap och vår expansion kommer vi att kunna kapitalisera på vårt starka varumärke och växande antal modeller.”

Under gårdagen kom även beskedet att Polestar skiftar styrelseordförande. Håkan Samuelsson slutar för att gå i pension och Wienfried Vahland, med en bakgrund från Volkswagen tar över klubban. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2