Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Teknik |

Elematics tekniska dokumentation överförs till Etteplan

Finländska Elematic kommer att överföra sin tekniska dokumentationsavdelning i Akaa i Finland till teknikkonsultbolaget Etteplan genom en verksamhetsöverföring.

Överenskommelsen innebär att två anställda från Elematic kommer att övergå till Etteplan som befintliga anställda från och med den 19 juni 2024, meddelar företagen i ett pressmeddelande. 

Kimmo Kallio, chef över Technical Communication Solutions på Etteplan, säger i en kommentar:

”Elematics mål var att bygga en flexibel verksamhetsmodell för att stödja företagets tillväxt och hitta nya sätt att utveckla dokumentationstjänster, vilket vi kunde svara på genom omfattande service och teknologi”. 

Förutom dokumentationsprocesserna täcker avtalet även överföringen av utskrifts- och översättningsprocesserna till Etteplan, fortsätter Kallio. 

”Vårt mål är att fortsätta utveckla tjänsterna i samarbete, genom att utnyttja vår digitalisering och AI-expertis. Jag välkomnar varmt de anställda som övergår från Elematic till Etteplan”.

Teppo Voutilainen, vd för Elematic tillägger:

"Vår nya strategiska riktning fokuserar på att accelerera affärstillväxten och utnyttja digitaliseringen för att bättre betjäna våra kunder. Genom avtalet med Etteplan kommer vi att utnyttja deras expertis för att förbättra vår innovationsförmåga. Vi kommer att tillämpa Etteplans AI-expertis och förmåga att skapa nya dokumentationsmetoder som uppfyller våra kunders förändrade krav. Vårt mål är också att minska mängden utskrifter och därigenom minska koldioxidavtrycket av vår verksamhet. Dessutom var det viktigt för oss att arbetet för de anställda som övergår till Etteplan skulle fortsätta".


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1