Annons
Annons
© Cake
Elektronikproduktion |

Nye Cake-ägaren: ”Nu fortsätter resan”

Elmopedtillverkaren Cakes nya ägare Espen Digernes berättar nu om varför förvärvet gjordes och om planerna på att nu skala upp verksamheten.

Espen Digernes, ägare av Brages, som i mars köpte upp Cakes konkursbo, uppger i ett pressmeddelande att ”Cakes resa fortsätter”:

”Som bilåterförsäljare i Norge har vi kunnat se hur snabbt skiftet mot elektrifiering går, när människor bestämmer sig för det. Nu tror vi att omvandlingen inom mikromobilitetssektorn också kommer att ta fart"

Digernes tillägger att Brages blev ”förälskade” i Cakes produkter när de fick kontakt i rollen som återförsäljare: Såväl designen som hantverket och historien bakom Cake. 

”Vårt mål med att förvärva Cake är att utveckla varumärket. Vi siktar på att skala upp Cake genom att bygga ett robust återförsäljar- och distributionsnätverk”, uppger Digernes. 

Han tillägger att de utarbetat en affärsplan för det nya Cake, som går ut på att leda premiumsegmentet för elektriska tvåhjulingar på utvalda marknader. 

Ett litet kärnteam, som leds av Cakes tidigare CTO Petra Färm, arbetar med att fortsätta utveckla högkvalitativa, högpresterande produkter, skriver de i pressmeddelandet. 

Cakes huvudkontor och varumärkesbutik i Stockholm har öppnat igen och redan producerade cyklar finns till försäljning.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1