Annons
Annons
© Kitron via Twitter
Elektronikproduktion |

Kitron bygger ny anläggning i Arendal

Kontraktstillverkaren Kitron bygger en ny produktionsanläggning i Arendal i Norge. Företaget har haft verksamhet i Arendal sedan 1960-talet.

Den nya byggnaden kommer att vara ungefär 7 500 kvadratmeter och ska stå färdig under första halvåret 2026. Bygget startar i höst. Det uppger Kitron i ett pressmeddelande. 

Den nya anläggningen kommer att innebära ökad kapacitet för Kitron, säger Heine Østby, vd för Kitron Norge i en kommentar:

”Det är tillväxt och hög aktivitet som gäller på Kitron i Arendal och vi tror att aktiviteten kommer att öka ytterligare de kommande åren. Vi växer helt enkelt ur våra nuvarande lokaler. Nu får vi möjlighet att hjälpa till att rita rätt byggnad för våra behov. Det ger oss möjlighet att växa ytterligare här i Arendal, där Kitron har rötter tillbaka till 1960-talet. Det är vi väldigt glada över”, 

Kitrons verksamhet i området är idag uppdelad på en 7 300 kvadratmeter stor anläggning i Kilsund som Kitron äger samt 4 000 kvadratmeter hyrda lokaler i Stoa. När de nya lokalerna är färdiga flyttar verksamheten på Stoa dit medan anläggningen i Kilsund fortsätter som tidigare, framgår av pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1