Annons
Annons
© Optronic
Elektronikproduktion |

Optronic gör klart med ny platschef i Lund

Optronic har rekryterat Karin Christiansson som ny platschef till sitt kontor i Lund. Hon kommer senast från en tjänst som produktchef på medtech-bolaget Lumito.

– Jag ser fram emot att bli en del av Optronic. Det är ett företag som kännetecknas av långsiktighet i allt de gör och som är erkänt för sin höga kompetens, säger Karin Christiansson, i ett pressmeddelande.

Karin Christiansson, som kliver in i sin nya tjänst efter sommaren, jobbade tidigare som produktchef hos Lumito. Innan dess har hon även jobbat som konsultchef på Dfind, som numera är en del av Randstad. 

– Hon har precis den kombination av erfarenheter som vi sökt. Hon har en bred förståelse för marknaden och lång ledarerfarenhet. Vi är helt säkra på att hon kommer att bidra mycket i samarbetet med både våra existerande och nya kunder i södra Sverige och Danmark, säger Ulrik Stenbacka, vd på Optronic.

Optronic har i dag ett flertal kunder i regionen och siktet är inställt på att också vinna nya kundförtroenden. Siktet är därmed inställt på att växa. Enligt pressmeddeladet kommer  Karin Christiansson, vid sidan om det marknadsinriktade arbetet, också att arbeta med att rekrytera ytterligare utvecklingskompetenser till företaget.

Rekryteringsbiten kommer hon att driva framåt tillsammans med utvecklingschef Markus Bylesjö. 

– Det finns många spännande talanger i regionen, inte minst med tanke på den akademiska forskningen. I Lund vill vi bygga upp ytterligare en utvecklingshub, steg för steg, säger Karin.

Optronic etablerade sig i Lund för ungefär ett år sedan. Företaget finns även i Skellefteå och Stockholm, samt i Lahti, Finland.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2