Annons
Annons
© Racal Acoustics
Elektronikproduktion |

Invisios dotterbolag utsatt för cyberattack

Racal Acoustics Ltd, Invisios dotterbolag i Storbritannien, har nyligen drabbats av en cyberattack, utförd av en kriminell ransomware-grupp med internationell bas.

Attacken var enligt ett pressmeddelande isolerad till Racal Acoustics lokala IT-miljö i Storbritannien – som nu har återställts med hjälp av säkerhetskopior. Invisio skriver vidare att verksamheten vid samtliga av gruppens affärsenheter fortsätter utan avbrott eller störningar samt att leveranser och andra åtaganden mot kunder inte påverkas av attacken.

Racals respons på denna attack har varit robust, heter det. Företaget har anlitat tredjeparts-experter för att bistå IT-organisationen, säkerställt att angriparen inte kan få ytterligare tillgång till bolagets system, vilket men menar har uppnåtts, och stärkt IT-säkerheten ytterligare. Man har även samarbetat med brottsbekämpande myndigheter och relevanta tillsynsorgan angående incidenten.

Samtidigt genomförs också en utredning, med hjälp externa cybersäkerhetsexperter, för att fastställa omfattningen av attacken och den information som kan ha påverkats. 

"Baserat på hittills genomförda undersökningar anses den åtkomna informationen inte vara av känslig natur och som sannolikt inte kommer resultera i någon större skada," går det att läsa i pressmeddelandet.

Som med varje ransomware-attack begär den kriminella organisationen en lösensumma i utbyte mot att inte offentliggöra informationen man kommit över. Men Racal har inga avsikter att betala någon lösensumma.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2