Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Färre uppsägningar än väntat för Ericsson

Tidigare i mars stod det klart att telekombolaget Ericsson räknade med ett utmanande 2024. Med fortsatt minskade volymer såg man ett behov av att minska sin svenska personalstyrka med 1 200 anställda – men det ser ut som att det blir färre uppsägningar än väntat.

Ericsson kommer att säga upp färre än de 1 200 tjänster som varslades i slutet av mars, rapporterar SVT. Trots detta möter företaget hård kritik från facket.

Per Norlander, koncernförhandlare vid Sveriges Ingenjörer, säger att metoden med varsel skapar osäkerhet inför framtida nedskärningar och att detta är skadligt för företaget som arbetsgivare.

Cheferna på Ericsson får information om uppsägningarna under måndagen, och de anställda informeras idag tisdag. Exakt antal uppsägningar och vilka områden som drabbas är dock fortfarande oklart, men Norlander bekräftar för SVT att antalet blir färre än de varslade 1 200.

De största uppsägningarna väntas ske vid Ericssons verksamhet i Kista och Göteborg. Norlander beskriver att uppsägningarna både innebär att vissa verksamheter försvinner helt och att andra krymper.

Ericsson meddelar i ett skriftligt svar till SVT att förhandlingarna med facket är avslutade och att de prioriterar att informera sina medarbetare först. De kommer inte att dela fler detaljer i nuläget.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2