Annons
Annons
© Sankt Kors / Erik Joelsson
Elektronikproduktion |

Toyota Material Handling etablerar sig i Linköping

Toyota Material Handling Europe etablerar företagets första innovationscenter i Vallastaden i Linköping.

Innovationscentret är öppet för bolagets F&U-team men kommer även att välkomna startups, studenter samt tillfälliga samarbetspartners.

– När företag väljer att etablera sig i Linköping genererar det både fler arbetstillfällen och stärker näringslivet. Att Toyota Material Handling Europe valde Linköping för sitt innovationscenter bidrar till en positiv utveckling för företagsklimatet i hela regionen, säger Louise Felldin, näringslivsdirektör i Linköpings kommun i ett pressmeddelande.

Innovationscentret ligger i byggnaden Nätverket i Vallastaden i närheten av Linköpings universitet, Ebbepark och företagsparken Mjärdevi. Placeringen ger Toyota Material Handling Europe möjligheten att samarbeta med flertalet företag och forskningsinstitutioner. 

Det nya innovationscentret, som omfattar de två översta våningarna i Nätverket med en totalyta på cirka 700 kvadratmeter, kommer att rymma närmare 40 arbetsplatser, konferensrum och samarbetsytor. 

– Vårt primära mål är att accelerera innovation inom företaget och attrahera nya talanger genom att etablera en närvaro i anslutning till en innovativ och kunskapsintensiv miljö. Vi vill vara en aktiv spelare på den innovativa spelplan som Linköping utgör, säger Johan Brynås, Head of Research & Innovation i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1